4 dingen die je moet weten over Breitling horloges

Eerst een stukje geschiedenis
Breitling is een Zwitsers horlogemerk dat in 1884 werd opgericht door Léon Breitling in Saint-Imier. Het bedrijf was gespecialiseerd in het produceren van precisiechronografen voor wetenschappelijke, industriële en militaire doeleinden. In de jaren 50 en 60 begon Breitling met het produceren van horloges voor de luchtvaartindustrie. Deze horloges werden al snel populair onder piloten vanwege hun precisie, betrouwbaarheid en functionaliteit.

In de jaren 70 begon Breitling met het produceren van quartz-horloges, wat resulteerde in een samenwerking met andere bekende horlogemerken, zoals Omega en TAG Heuer. In de jaren 80 werd Breitling overgenomen door de Schneider familie, die het bedrijf omvormde tot een luxemerk met een sterke focus op design en marketing.

Vandaag de dag staat Breitling bekend om zijn horloges van hoge kwaliteit, innovatieve technologie en stijlvolle designs.

Hoeveel kost een Breitling horloge?
Breitling horloges variëren sterk in prijs, afhankelijk van het model en de uitvoering. De prijzen beginnen bij ongeveer € 2.500,- voor een eenvoudig, klassiek model en kunnen oplopen tot meer dan € 20.000,- voor een zeer geavanceerd, high-end model. Sommige van de duurste Breitling horloges zijn voorzien van bijzondere functies zoals een ingebouwde chronograaf, een tourbillon of een complicatie voor de eeuwigdurende kalender.

Waarom is Breitling zo duur?
Breitling horloges zijn duur om verschillende redenen. Ten eerste is Breitling een luxe horlogemerk dat zich richt op een exclusieve doelgroep. Dit betekent dat de horloges worden geproduceerd met hoogwaardige materialen en met de hand worden geassembleerd door gespecialiseerde vakmensen. Dit drijft de kosten van de productie op.

Ten tweede zijn Breitling horloges voorzien van geavanceerde technologieën en innovatieve functies, waardoor ze nog duurder worden om te produceren. Breitling staat bekend om zijn precisie en betrouwbaarheid, en dit vereist geavanceerde horlogebewegingen en complexe mechanismen.

Ten slotte investeert Breitling veel in marketing en promotie om zijn merk te positioneren als een symbool van luxe en exclusiviteit. Dit kan de prijs van de horloges verder opdrijven.

Breitling horloges worden nog steeds door veel piloten gebruikt
Breitling horloges zijn populair bij piloten vanwege hun betrouwbaarheid en precisie. Veel van de modellen zijn voorzien van functies zoals een chronograaf, een tachymeter en een rekenliniaal, die piloten helpen bij het berekenen van tijd, afstand en snelheid tijdens de vlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *